dinsdag, 15. december 2015 - 21:24 Update: 15-12-2015 21:39

Stuntend HHC knikkert NEC uit KNVB bekertoernooi

Stuntend HHC knikkert NEC uit KNVB bekertoernooi
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hardenberg

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) HHC Hardenberg heeft dinsdagavond voor een daverende stunt gezorgd. Eredivisionist NEC werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Woensdagavond meldt zich na de wedstrijd Capelle-VVSB sowieso nog een amateurclub in de kwartfinale van de beker, iets wat nog nooit is gebeurd.

Aanvoerder Glenn Kobussen zorgde kort na rust voor de verrassende voorsprong. Het was aan HHC-doelman Melvin Koetsier te danken dat de gelijkmaker niet viel. Koetsier reageerde alert op een schot en kopbal van Joey Sleegers. 

Ook de Topklasser kreeg nog kansen en uiteindelijk was het Dennis Krohne die met enig fortuin de bevrijdende 2-0 maakte. Na FC Lisse en Berkum werd de club uit Nijmegen het volgende slachtoffer. 

Het is nog nooit eerder voorgekomen dat twee amateurclubs weten door te stoten tot de kwartfinale. Dat gaat dit seizoen zeker gebeuren omdat Capelle en VVSB elkaar bestrijden in de achtste finale. Ook Excelsior '31 en Kozakken Boys hebben kans op een ticket voor de volgende ronde.

Categorie:
Provincie: