maandag, 18. januari 2016 - 15:20 Update: 18-01-2016 15:22

Aanklager stuurt Van den Berg schikkingsvoorstel van 2 duels

Aanklager stuurt Van den Berg schikkingsvoorstel van 2 duels
Foto: Archief EHF
Heerneveen

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Joey van den Berg werd zaterdag in het duel tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen met rood van het veld gestuurd. Onterecht, vond de middenvelder zelf. Toch lijkt hij niet aan een schorsing te ontkomen.

De aanklager betaald voetbal verstuurde maandag een schikkingsvoorstel van twee duels naar Van den Berg. Het lijkt aannemelijk dat de oud-speler van PEC Zwolle in beroep gaat tegen zijn straf. Na afloop van het duel in Zwolle reageerde Van den Berg al voor de camera's van de NOS.

"Ik heb niks gedaan. En dan is het echt heel moeilijk te verkroppen als je van het veld moet", aldus Van den Berg. "De scheidsrechter had het over natrappen. Toen was ik helemaal verbaasd. Ik voelde mij heel zwaar benadeeld. En dat is het team ook. Met elf man moet ik het nog zien in de tweede helft. We waren net tot 2-1 teruggekomen. Ik hoef de beelden ook niet terug te zien om te weten dat er niks te zien is."

Arbiter Martin van den Kerkhof bleef ook na afloop van het duel bij zijn beslissing. "Ik zag Van den Berg met zijn linkerbeen een natrappende beweging maken", vertelde de leidsman. "Hij raakt daarbij zijn tegenstander. En daarom de rode kaart. Dat Van den Berg zich niet in mijn waarneming kan vinden, daar heb ik verder geen boodschap aan. Ik handel naar wat ik heb gezien."

Categorie:
Provincie: