dinsdag, 9. februari 2016 - 12:38 Update: 09-02-2016 13:04

Henk de Jong per direct weg als trainer bij SC Cambuur

Henk de Jong per direct weg als trainer bij SC Cambuur
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

(ElfVoetbal) Henk de Jong per direct weg als trainer bij SC Cambuur. De 51-jarige oefenmeester maakte dat dinsdagochtend bekend. De Jong vindt zichzelf naar eigen zeggen 'niet de juiste persoon om de Friezen de komende belangrijke maanden naar handhaving te loodsen', valt te lezen op het digitale thuis van de Leeuwarders.

Zijn vertrek is opvallend, aangezien hij de laatste maanden meermaals aangaf in de media te zullen blijven knokken tot het einde. De Jong: "Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen. Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste."

Verrast

Algemeen directeur Ard de Graaf reageert verbaast op het vertrek van de oefenmeester: "Als clubleiding zijn we verrast door het besluit van Henk, maar we kunnen niks anders dan dit respecteren. Henk heeft een fantastische staat van dienst bij deze club en de stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten zijn ook voor een groot gedeelte aan hem te danken. We gaan een passend moment zoeken waarop Henk afscheid kan nemen van de supporters en andersom. " 

Hulshoff, Bruin en Slot

Henk de Jong zat als hoofdtrainer 61 keer op de bank tijdens een Eredivisieduel van SC Cambuur. Assistenten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot nemen de honneurs voorlopig waar bij SC Cambuur. De taken van De Jong worden voorlopig waargenomen door zijn assistenten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot.

Categorie:
Provincie: