zaterdag, 5. maart 2016 - 23:25 Update: 05-03-2016 23:30

PSV ook te sterk voor FC Groningen

Groningen

(ElfVoetbal- BlikopNieuws) PSV is zaterdagavond weer een stapje dichter bij de titel gekomen. In de Euroborg speelde de koploper niet groots, maar won het toch met 0-3.

In de eerste minuten speelde PSV de bal rustig achterin rond, het wachtte rustig af tot Groningen fouten maakte. Dat duurde echter niet lang. Al na zeven minuten lag de 0-1 namelijk in het doel. Marco van Ginkel legde de bal breed op Jetro Willems, die vanaf de rand van het strafschopgebied helemaal vrij uit kon halen. Het schot werd nog van richting veranderd door Hans Hateboer, waardoor er voor Sergio Padt geen houden aan was.

Daarna nam FC Groningen echter het voortouw en in de rest van de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Onder anderen Hedwiges Maduro kreeg een goede mogelijkheid, maar werd door Jeroen Zoet gevloerd. De Groningers vroegen om een strafschop en dat leek terecht te zijn, maar de scheidsrechter besloot geen strafschop toe te kennen. Heel hoogstaand was het voetbal niet, wat mede kwam door de slechte grasmat in de Euroborg.

Hoewel de eerste kans in de tweede helft voor FC Groningen was, was het PSV dat opnieuw tot scoren kwam. Die goal kwam voort uit een fraaie aanval. Een crosspass van Van Ginkel over veertig meter bereikt Jürgen Locadia, die aflegde op Davy Pröpper. Met een subtiele beweging wist hij Padt te verschalken. De doelman keepte verder overigens een puike wedstrijd en hield zijn ploeg meerdere malen op de been. Zo redde hij een aantal ballen goed op de lijn en wist hij een harde knal van Jeffrey Bruma met één hand over het doel te tikken dankzij een goede reflex.

De goede prestaties van de doelman mochten echter niet baten en ook het inbrengen van Mimoun Mahi, die na maanden blessureleed zijn rentree maakte, mocht niet baten. Van de Looi bracht ook nog Kasper Larsen en Albert Rusnák, maar ook zij wisten niet te overtuigen. Vlak voor tijd deed PSV er nog een schepje bovenop door de 0-3 te maken. Maxime Lestienne speelde Locadia aan met een hakje, waarna Locadia alle tijd en ruimte kreeg om uit te halen.

PSV blijft dankzij de overwinning aan kop en kan zondagmiddag rustig kijken wat concurrent Ajax doet. FC Groningen bezet de tiende plaats in de Eredivisie.