zaterdag, 19. maart 2016 - 11:44

Cristal Globe voor snowboarder Chris Vos

Cristal Globe voor snowboarder Chris Vos
Foto: Bon
Predazzo

De 18 jarige snowboarder Chris Vos heeft in het Italiaanse Predazzo de Cristal Globe gewonnen. Deze trofee mocht Vos in ontvangst nemen door zijn goede prestaties tijdens het IPC World Cup seizoen.

De atleet uit Noordbeemster sloeg ook tijdens de laatste World Cups toe door 3 races op zijn naam te schrijven. Chris: Het is fijn dat het seizoen erop zit. In Italië was alles door de organisatie in het werk gesteld om er een mooi evenement van te maken. Dat ik hier de seizoen afsluiter win is als een kers op een taart en dat ik de Cristal Globe in ontvangst mag nemen is ontzettend gaaf. Ik heb er echt heel hard voor getraind dit seizoen en het pakt allemaal fantastisch uit. Het gevoel van trots overheerst. Er is veel werk verzet door het team en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Uiteindelijk is het eind doel de Paralympische spelen in Korea 2018 Vos reist  terug af naar Topsport Centrum Papendal om zich voor te bereiden op het NK in Laax Zwitserland over 2 weken.

Over Chris

Chris Vos is een 17 jarige aangepaste snowboarder uit Noordbeemster. Als gevolg van een ongeluk op 5 jarige leeftijd heeft hij een verlamming aan zijn rechterbeen. De artsen voorspelde dat Vos niet in staat zou zijn om te lopen en adviseerde een rolstoel echter dacht hij er zelf anders over. Door hard te trainen en de juiste (sport) orthese lukt het hem om te lopen en te snowboarden. Op 15 jarige leeftijd ging Vos naar de Paralympische spelen in Sochi 2014. Vos werd het afgelopen seizoen 2015 meervoudig Wereld-kampioen. Daarnaast won hij de World Cups overall en werd hij uitgenodigd voor de X Games in USA.  
 

Categorie:
Provincie: