maandag, 21. maart 2016 - 15:05 Update: 21-03-2016 17:39

Olympische Spelen 2018 en 2020 bij NOS te zien

Olympische Spelen 2018 en 2020 bij NOS en Eurosport te volgen
Foto: Archief EHF
Hilversum

NOS en Eurosport gaan samen de Olympische Spelen van PyeongChang in 2018 en Tokio in 2020 uitzenden. Dit hebben de NOS en Eurosport maandag bekendgemaakt.

'De NOS en Eurosport zorgen er samen voor dat de Nederlandse kijker niets hoeft te missen van de Olympische Spelen en deze via elk scherm kan volgen', aldus beide partijen.

Discovery Networks Benelux en de NOS hebben daarvoor maandag een televisie- en multi-platform overeenkomst getekend voor het uitzenden van de Olympische Spelen in Nederland. Dit houdt in dat de NOS een sub- licentieovereenkomst heeft voor de audiovisuele- en radio rechten voor de Olympische Spelen van 2018 en 2020. De rijke Olympische geschiedenis van de NOS wordt hiermee voortgezet.

Het rechtenpakket van de NOS bestaat verder uit de digitale rechten van de programmering die de NOS via het lineaire televisiekanaal uitzendt. Discovery Networks Benelux behoudt het recht om alle sporten van de Olympische Spelen zowel lineair als non-lineair uit te zenden op haar zenders Eurosport 1, Eurosport 2 en via de Eurosport Player.

Deze overeenkomst versterkt de rol van Eurosport als dé Olympische sportzender van Europa. De strategische investeringen in sportrechten geven Eurosport de unieke mogelijkheid om fans van het begin tot het einde bij de Spelen te betrekken en de toekomstige Olympische sterren dag-in, dag-uit te volgen in hun voorbereidingen naar het hoogtepunt: de Olympische Spelen. 

Eurosport behoudt het recht om twee sportdisciplines exclusief voor zowel de Spelen in 2018 als de Spelen in 2020 live uit te zenden, waaronder ijshockey voor PyeongChang. De NOS mag van deze sporten wel samenvattingen uitzenden.

Alco de Jong, Country Manager Discovery Networks Benelux: “De rijke Olympische geschiedenis van de NOS in combinatie met onze innovatieve manier van verhalen vertellen en Eurosport die het hele jaar door Olympische sporten uitzendt, geeft ons niet alleen de gelegenheid om de mooiste momenten, maar ook alle momenten van de Olympische Spelen met iedereen te kunnen delen via elk scherm. Eurosport gaat programma’s uitzenden die de Nederlandse kijkers met elkaar verbindt vanwege de gezamenlijke trots voor onze deelnemende Olympische atleten. Doordat de Spelen nu zowel bij Eurosport als de NOS te zien zijn, kunnen we de Nederlandse kijker nog meer mooie programma’s bieden over onze sporthelden.”

Jan de Jong, Algemeen Directeur NOS: “Het Olympisch vuur brandt bij de NOS al sinds 1964 en doordat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met Discovery Networks Benelux komen daar nu nog minstens vijf jaar bij. Deze overeenkomst is goed nieuws voor het Nederlandse publiek en voor de Nederlandse sport. De NOS is immers de enige omroep in dit land die álle Nederlandse sporten op de voet volgt, dag in dag uit, ook als het geen Olympisch jaar is. Maar omdat wij altijd het hele verhaal willen vertellen, is het cruciaal dat we er ook zijn als het om Olympische medailles gaat. Dat kan nu. Komende zomer in Rio, maar ook straks in 2018 en 2020, precies zoals het publiek van ons gewend is”.

De Olympische Spelen zijn ontzettend populair bij het Nederlandse publiek. Meer dan 13.4 miljoen mensen keken via de NOS naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Dat is meer dan 88% van de Nederlandse bevolking. De winter editie in Sotchi werd zelfs door 14 miljoen mensen (91% van de bevolking) bekeken.

In juni 2015 hebben Discovery Communications en het Internationale Olympische Comité (IOC) bekend gemaakt de exclusieve multimedia rechten te hebben aangekocht van de Olympische Spelen in de periode 2018-2024 voor 50 Europese landen.

Categorie:
Provincie: