vrijdag, 6. mei 2016 - 17:35 Update: 07-05-2016 8:35

Tom Dumoulin wint op paar duizendsten van seconde Proloog Giro

Tom Dumoulin wint op paar duizendsten van seconde Proloog Giro
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Apeldoorn

Het is de Nederlandse renner Tom Dumoulin vrijdagmiddag gelukt om de snelste tijd tijdens de 9,8 kilometer lange Proloog van de Giro tijdens de d’Italia 2016 in Apeldoorn neer te zetten al scheelde het maar een paar duizendste van een seconde met de nummer twee de Sloveen Primoz Roglic.

Beide renners klokten 11 minuten en 3 seconden en toen werden de duizendsten van een seconde dus belangrijk en doorslaggevend. Uiteindelijk bleek Dumoulin 22 duizendsten van een seconde sneller en daarmee pakt hij de eerste roze trui in deze Giro. Andrey Amador pakte de derde plek op zes seconden. 

De Giro d’Italia 2016 startte vrijdag 6 mei 2016 vanuit Apeldoorn. De eerste 3 etappes van de Giro Italia 2016 zijn extra speciaal want die spelen zich af op Nederlands grondgebied. Er werd vrijdag gestart met een 9,8 kilometer lange proloog / tijdrit door Apeldoorn. 

Na een lange lobby heeft de provincie Gelderland de proloog van de Giro d’Italia 2016 naar zich toe weten te trekken. Na de proloog staat er zaterdag 7 mei een etappe van Arnhem naar Nijmegen op het programma. 

Deze etappe is 190 kilometer lang. Vervolgens wordt op zondag 8 mei de laatste Hollandse etappe gereden en deze vertrekt en finisht in Nijmegen.