woensdag, 5. oktober 2016 - 10:31

Sem Schilt geeft kickbokstraining bij FC Groningen

Sem Schilt geeft kickbokstraining bij FC Groningen
Groningen

Sem Schilt verzorgt dit seizoen diverse trainingen binnen de opleiding van FC Groningen. De voormalig Nederlands Ashihara-karateka, kickbokser en MMA-vechter is woonachtig in Zuidlaren, waar hij zijn eigen Fight Game Academy heeft.

FC Groningen heeft de 2.12 meter metende Schilt gevraagd een rol te spelen in de verdere ontwikkeling van jeugdige voetballers. Motorische scholing, weerbaarheid, assertiviteit, grensverleggend, fysieke prikkels, doorzetten, aanvallen, verdedigen en omschakelen zijn kwalificaties die van toepassing zijn op de trainingen van Schilt en die zorgen voor een andere manier en beleving van trainen.

Meest succesvolle

Met vier behaalde K-1-wereldtitels (2005, 2006, 2007 en 2009) en het winnen van de Glory Heavyweight Grand Slam in 2012 geldt Semmy – zoals hij zichzelf graag noemt – Schilt als de meest succesvolle zwaargewicht-kickbokser aller tijden.
 
Schilt zal gedurende het voetbalseizoen in totaal zestien keer kickboks-trainingen verzorgen voor de opleidingsteams van FC Groningen onder-19, O-17 en O-15. De trainingssessies worden gehouden in de trainingshal bij het Corpus Huis bij Sportpark Corpus den Hoorn.

Categorie:
Provincie: