zaterdag, 3. december 2016 - 22:22 Update: 03-12-2016 22:45

SVM-JO12 schrijft historie en promoveert naar de hoofdklasse

Maartensdijk

Wat een prestatie en sensatie in Maartensdijk. Het voetbalteam JO12-1 van SVM promoveerde zaterdag naar de hoofdklasse. In de geschiedenis van SVM is geen één team hen ooit voor gegaan.

Bij de indeling van de competitie 2016/2017 werd het team nog geplaatst in de 2e klasse. 'We begonnen de competitie met een nieuw team. Vorig jaar speelde de helft van het team al 1e klasse. We voelden ons na de indeling wel onderschat maar we moesten het er mee doen', aldus trainer Lorenzo van Zijl. 

'Jezelf bewijzen'

'Dan zit er maar een ding op en dat is jezelf bewijzen'. Al snel bleek inderdaad dat de 12 jongens en 1 meisje te sterk waren voor de tegenstanders waardoor ze na de herfstvakantie promoveerden naar de 1e klasse. Ook in deze nieuwe poule ging de zegereeks onverminderd door waardoor de hoofdklasse na elke wedstrijd dichterbij kwam. 

Hoewel de laatste wedstrijd er voor de promotie niet mee toe deed, werd zaterdag voor eigen publiek, dankzij een tactisch en ijzersterk spel, met 10-0 gewonnen van Pcvc uit Vleuten. 'Dit was misschien wel de mooiste wedstrijd tot nu toe', vertelt een trotse trainer en coach Efred Kool. 

'Uitstekend positiespel'

'Vandaag hebben ze bewezen waarom ze terechte winnaar zijn van de poule en meekunnen in de hoofdklasse. Het zijn 13 individuele talenten die elkaar perfect aanvullen en er tot de laatste seconde vol voor gaan. Door uitstekend positiespel en door constant druk te zetten kwam de tegenstander nagenoeg niet over de middellijn, licht Kool toe. 

Volgens collega-trainer en coach van Zijl is de kracht van het team hun gedrevenheid en de wil om te leren; zowel tijdens de training als tijdens de wedstrijden. 'Deze voetballers hebben talent', beaamt voorzitter Frans van de Tol desgevraagd. 

'Maar talent moet wel tot uiting komen. Daarvoor is ook een belangrijke rol weggelegd voor de trainers en het bestuur. Ik ben er natuurlijk bijzonder trots op dat ze promoveren naar de hoofdklasse maar het feit dat ze dit in korte tijd als een homogene groep hebben bereikt vind ik persoonlijk ook een waardevolle prestatie.'

De trotse voorzitter trakteerde het team na de wedstrijd op een feestelijke versnapering in de bestuurskamer. Traditiegetrouw kregen de kampioenen op de platte kar een huldigingrondje door het dorp. Want ondanks de roem, blijft het team de Maartensdijkse nuchterheid behouden.

Categorie:
Provincie: