dinsdag, 6. december 2016 - 10:59

Salarissen Belgische voetbalinternationals ligt op straat

Salarissen Belgische voetbalinternationals ligt op straat
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Brussel

De salarissen van enkele Belgische voetbalinternationals ligt op straat en dat liegt er niet om als het gaat om het grote geld.

De Franstalige krant 'Le Soir', die via Football Leaks toegang had tot de officiële contracten, heeft de Belgische krant Het Laatste Nieuws inzage gegeven in de lonen van enkele spelers.

Le Soir kon via klokkenluidersplatform Football Leaks de hand leggen op de vertrouwelijke documenten. En die tonen aan dat de Belgische voetballers aardig verdienen in het buitenland.

Zo zou Manchester City 75 miljoen euro hebben betaald voor Kevin De Bruyne, een bedrag dat in drie schijven wordt betaald, zo blijkt uit het contract. Vorig seizoen verdiende hij een basisloon van 6.000.000 euro, in zijn laatste contractjaar zal hij 7,7 miljoen opstrijken. Dat bedrag kan fors oplopen met bonussen die in detail zijn uitgewerkt. Zo krijgt hij 895.000 euro als hij met City de Champions League wint of 597.000 euro als hij erin slaagt de titel te veroveren in de Premier League. Jaarlijks betaalt City ook 1,4 miljoen euro in portretrechten.

Andere Rode Duivels

Maar ook andere spelers zoals Toby Alderweireld en Dries Mertens boeren goed.

Toby Alderweireld heeft volgens de krant een jaarsalaris van 3,1 miljoen euro, maar de verrassendste onthulling uit zijn overeenkomst is dat hij Tottenham voor een vast bedrag van 30 miljoen euro mag verlaten.

Dries Mertens verdient 2,217 miljoen euro per jaar bij Napoli. Thomas Vermaelen ontving in 2014 van FC Barcelona 510.000 euro tekengeld en een jaarsalaris van 4,15 miljoen euro. 

Categorie:
Provincie: