zondag, 16. juli 2017 - 21:55 Update: 16-07-2017 22:44

Oranje leeuwinnen pakken volle winst op Noorwegen

Oranje leeuwinnen pakken volle winst op Noorwegen
Foto: Archief EHF
Utrecht

De Oranje Leeuwinnen zijn zondag bij de opening van het EK in Utrecht goed van start gegaan. Oranje versloeg uiteindelijk het op papier sterkere Noorwegen met 1-0.

Bij de wedstrijd, die werd gespeeld in het Galgenwaardstadion, waren ook koning Willem-Alexander en koningin Maxima aanwezig. De Leeuwinnen spelen hun tweede wedstrijd in groep A aanstaande donderdag in Rotterdam tegen Denemarken. De derde en laatste wedstrijd in groep A wordt 4 dagen later in Tilburg gespeeld tegen België. 

Grootste EK

WEURO 2017 wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe. De speelsteden van WEURO 2017 zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De openingswedstrijd vindt 16 juli 2017 plaats in Utrecht (18.00 uur, Nederland - Noorwegen) en de finale is 6 augustus 2017 in Enschede.

Duitsland is titelhouder, de vrouwen van Oostenrijk, België, Schotland en Zwitserland maken hun debuut op een eindtoernooi. Portugal kwalificeerde zich als laatste voor het eindtoernooi, via twee play-off-wedstrijden tegen Roemenië.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):