dinsdag, 1. juni 2021 - 15:58 Update: 01-06-2021 16:46

Jasper Cillessen mist EK vanwege coronabesmetting

voetbal-handschoen-keeper
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Zeist

Jasper Cillessen mist EURO 2020. De keeper testte vorige week positief bij een PCR-controle en is daarop in zelfisolatie gegaan. Bondscoach Frank de Boer heeft Cillessen vanochtend laten weten dat hij de goalie niet kan opnemen in de definitieve selectielijst, die vandaag bij de UEFA moet worden ingeleverd.

Marco Bizot 

Marco Bizot, die met het oog op het Portugese trainingskamp al eerder als vierde keeper aan de spelersgroep was toegevoegd, maakt vanaf heden deel uit van de officiële EK-selectie.

'Ongelooflijk zuur'

Frank de Boer: 'Ik heb Jasper vanochtend op de hoogte gesteld van mijn beslissing. Laat ik vooropstellen dat ik dit ongelooflijk zuur vind voor Jasper. Maar ik moest de knoop doorhakken. Het is bekend dat hij positief getest is op corona. Daardoor heeft hij een belangrijk deel van de voorbereiding gemist. We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer 100% fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid. Hoe naar ik het ook voor Jasper vind'. 

Categorie:
Provincie: