woensdag, 10. november 2021 - 17:13 Update: 11-11-2021 8:56

Feyenoord bevestigt cancelen stadionproject

Foto van nieuwe Kuip Feyenoord | Feyenoord
Foto: Feyenoord
Rotterdam

Het lopende stadionproject voor de bouw van de nieuwe Kuip met de beoogde bouwcombinatie is stopgezet. Dit bevestigt Feyenoord woensdag.

'Heroverwegen'

'Recente ontwikkelingen in de bouwsector nopen Feyenoord Rotterdam om de jarenlange inspanningen om het beoogde Nieuwe Stadion te realiseren te heroverwegen. Feyenoord heeft dit afgelopen maandag besproken met de gemeente en Stadion Feijenoord', aldus de Rotterdamse voetbalclub. 

'Grondige analyse'

Feyenoord zal de nu ontstane situatie gebruiken om alle aspecten van het Stadionproject aan een grondige analyse te onderwerpen. Daarbij zullen naast de ontwikkelingen op de bouw- en grondstoffen markten ook de juridische structuur en financieringsopzet, ontwerp, alsmede mogelijke alternatieven voor Het Nieuwe Stadion mede (her)onderzocht worden.

Tot de zomer van 2022

Feyenoord denkt daar tot de zomer van 2022 voor nodig te hebben en hoopt in dit proces de komende maanden nauw samen op te trekken met de Gemeente en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, Stadion Feijenoord en andere betrokken belanghebbenden waaronder supporters.

Toelichting

De Raad van Commissarissen van Feyenoord, in deze vertegenwoordigd door voorzitter Toon van Bodegom en vice-voorzitter Gérard Moussault, zal donderdag tijdens een persconferentie een nadere toelichting geven op bovenstaande.

Categorie:
Provincie: