donderdag, 9. november 2006 - 9:16

33 meter lange Dommelbrug komt eraan!

Eindhoven

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november wordt de 33 meter lange Dommelbrug vanuit Zuidbroek (Groningen) naar Eindhoven getransporteerd. Een mobiele 500 ton-kraan zal de parelmoerkleurige brug op maandag tussen 04.00 en 08.00 uur in de vroege ochtend op z’n plaats takelen: over de Dommel ter hoogte van de vistrap in de Dommeltuin.

Bezoekers kunnen voortaan vanaf het Stadhuisplein over de rode loper de Dommeltuin in wandelen en via de brug het museum bereiken. De brug is 7,4 meter breed, weegt 47 ton, heeft een vloeiende vorm, is gemaakt van staal met glas en rvs en kost ruim € 350.000,-.

De brug zal op spectaculaire wijze geplaatst worden. De brug moet met de mobiele kraan op de centimeter nauwkeurig aangebracht worden op de betonnen landhoofden die beide uiteinden van de brug gaan dragen. De nieuwe brug is een onderdeel van de herinrichting van de Dommeltuinen; de brug verbindt de tuin bij het van Abbemuseum en de Dommeltuinen. Wanneer de brug zijn plaats heeft ingenomen, wordt gestart met het aanleggen van de paden aan weerszijden. Voor 1 december zullen de werkzaamheden afgrond worden.
Provincie:
Tag(s):