vrijdag, 18. augustus 2006 - 21:44

Aangehouden man bekent ruim 50 inbraken

Maastricht

De 32-jarige Maastrichtenaar die afgelopen woensdag na een achtervolging door Zuid-Limburg werd aangehouden, blijkt verantwoordelijk te zijn voor ruim 50 inbraken in vakantiebungalows. Dit meldt de politie vandaag. De man ging er tijdens een snelheidscontrole in Heerlen vandoor waarop de politie de achtervolging inzette. Deze achtervolging leidde door Voerendaal, Wittem, Eys en Ubachsberg en eindigde op de Akersteenweg in Maastricht. Hier werd de Maastrichtenaar ingerekend.

De man was zo'n zes weken geleden niet teruggekeerd van weekendverlof naar de open inrichting in Heerhugowaard. Daar zat hij de laatste maanden van zijn detentie uit voor het plegen van diverse strafbare feiten. Kort nadat hij met weekendverlof ging, stal de man een auto en bezocht daarmee tal van vakantieparken. Tijdens een inbraak in een vakantiewoning in Den Helder ontvreemde hij begin deze week de autosleutels van een Duitse personenauto en gebruikte deze om zich verder door het land te verplaatsen.

Naast de serie inbraken wordt de man ook meervoudige poging doodslag ten laste gelegd en het veroorzaken van twee aanrijdingen met materiële schade.
Provincie:
Tag(s):