vrijdag, 12. mei 2006 - 10:27

Alcomobiliste rijdt weg na aanrijding

Leeuwarden

De politie heeft donderdagmiddag op de Oostergoweg een 40-jarige automobiliste uit Sneek aangehouden. De vrouw had op het Oostergoplein een aanrijding veroorzaakt. De vrouw remde te laat voor een rij auto's die stonden te wachten voor het verkeerslicht. De automobiliste uit Sneek kon een aanrijding met de achterste auto van de rij niet meer voorkomen.

De bestuurster van de achterste auto, een 18-jarige inwoonster uit Lemmer, stapte uit en liep naar de auto van de vrouw uit Sneek. Zij sprak de vrouw uit Sneek aan, die in haar auto bleef zitten. Omdat de vrouw uit Sneek naar alcohol rook, waarschuwde de Lemster de politie. De vrouw uit Sneek wilde hier niet opwachten en reed weg. De toegesnelde agenten konden de vrouw uit Sneek even later op de Oostergoweg staande houden. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau werd een blaastest afgenomen. Zij blies 690 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal. Ook kreeg de vrouw een proces-verbaal omdat ze een agent beledigde. Ook werd haar rijbewijs ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):