zaterdag, 6. mei 2006 - 19:13

Alonso klopt Michael Schumacher in kwalificatie

Wereldkampioen Fernando Alonso heeft tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Europa de pole position voor zich opgeëist. Met een 1:29.819 verwees de Renault-coureur de Ferrari’s van Michael Schumacher en Felipe Massa terug naar de plaatsen twee en drie.

Albers was wederom sneller dan zijn teamgenoot Tiago Monteiro maar wist zich tevens opnieuw niet door het eerste ‘knock-out’ segment te knokken. De Nederlander kwam in zijn MF1 Racing niet verder dan een 18de positie.

Gezien het uitstekende seizoensbegin van Renault komt de pole van Alonso niet geheel als een verrassing, maar toch is het pas de eerste maal dit seizoen dat de Spanjaard zich van een eerste startplaats wist te verzekeren. Een combinatie van strategische keuzes en wat misverstanden bij het bijtanken tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië voorkwamen tot op heden een pole position voor Alonso.

Een team dat opnieuw teleurstelde was McLaren. Men was afgereisd met een nieuwe krachtbron en verscheidene ontwikkelingen die Kimi Raikkonen en Juan Pablo Montoya in staat moesten stellen de strijd aan te binden met de Renaults en Ferrari’s. Daar kwam echter bitter weinig van terecht: Raikkonen moest maar liefst een dikke seconde toegeven en hij en Montoya eindigden op respectievelijk een 5de en 9de plaats.

De kwalificatie van vandaag verliep enigszins chaotisch. Tegen het einde van het eerste deel kwam ten onrechte het bericht dat er een rode vlag situatie op het circuit zou gelden, waarna zich een storing in de tijdwaarneming voordeed. Albers lag op dat punt op een 16de positie en leek dus veilig voor het vervolg van de kwalificatie. Velen met hem verkeerden dan ook in de veronderstelling dat hij zich op kon gaan maken voor het tweede deel van de kwalificatie. Helaas voor de Nederlander bleek volgens de reserve tijdwaarneming dat een aantal coureurs, waaronder Chistijan Klien en Jacques Villeneuve, hun tijd toch nog hadden weten te verbeteren. Einde sessie derhalve, maar toch een bemoedigend optreden voor MF1 Racing, dat er qua snelheid dit weekend aanmerkelijk beter bij lijkt te zitten.
Categorie:
Tag(s):