zaterdag, 4. november 2006 - 22:16

Ook Roda redt het niet in de Hel van het Noorden

Winnen in de Euroborg: tot nu toe lukte het geen enkele ploeg in de Eredivisie. En ook gelijkspelen blijkt een helse klus in het hoge Noorden. Dat ondervond Roda JC zaterdagavond maar weer eens. FC Groningen bleef voor de 21e maal ongeslagen.

De beul van de Limburgers heette Luis Suarez, die in blessuretijd de winnende treffer maakte voor de Groningers. Tijdens zijn prachtige solo zette hij eerst Pa-Madouh Kah opzij om vervolgens ook Vladan Kujovic kansloos te laten: 2-1. Een paar weken geleden kroonde de Uruguyaan zich ook al tot de absolute held toen hij in de extra tijd Vitesse velde met twee goals.

Groningen was zoals zo vaak in thuiswedstrijden de betere ploeg, maar het was Roda JC dat vlak voor het uur op voorsprong kwam. Davy de Fauw rondde een voorzet van Adil Ramzi doeltreffend af.

Erik Nevland, die eerder voor open doel had gemist, maakte na zeventig minuten gelijk op aangeven van de absolute uitblinker Suarez. Daarna ging het Groningse publiek als één man achter de ploeg staan, waardoor Suarez de winnnende maakte en Roda JC met een katterig gevoel de 'Hel van het Noorden' verliet. Met een lange busreis naar Kerkrade in het vooruitzicht...
Categorie:
Tag(s):