zondag, 15. oktober 2006 - 17:22

Zesde achtereenvolgende thuiszege Heracles

Heracles Almelo heeft voor de zesde achtereenvolgende keer de drie punten in eigen huis gehouden. In het Polman Stadion won de ploeg van trainer Ruud Brood met 1-0 van SC Heerenveen. De Friezen slaagden er voor de vijfde achtereenvolgende keer niet in om te scoren.

Heracles was gedurende de gehele wedstrijd de iets sterkere ploeg, maar Heerenveen kreeg de beste kansen. Ondanks dat was het de thuisploeg die aan de leiding kwam, al had Heracles daat een penalty voor nodig. De Braziliaanse spits Everton schoot de bal van elf meter achter Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche, nadat Kwame Quansah was neergelegd door Michael Dingsdag.

Trainer Gertjan Verbeek paste in de rust een dubbele wissel toe in het elftal van SC Heerenveen en bracht Ugur Yildirim en Michel Breuer in voor Gianni Zuiverloon en Jeroen Drost.

Stefaan Tanghe kreeg kort na de pauze een goede kans na een afgeslagen hoekschop, maar zag zijn schot gepakt worden door Vandenbussche. Heerenveen verscheen steeds vaker in het vijandelijke strafschopgebied, maar miste het vermogen om Heracles in serieuze problemen te brengen.

De thuisploeg kreeg nog een goede kans om de wedstrijd in het slot te gooien toen Karim Bridji oog in oog verscheen met Vandenbussche. Ondanks de pogingen van Heerenveen om in de slotfase gelijk te maken, bleef Heracles overeind.
Categorie:
Tag(s):