woensdag, 14. februari 2007 - 15:31

Go4Ward start Kinderwinkel

Roermond

GO4ward plaatst de komende vier weken op een aantal basisscholen in Roermond de Kinderwinkel. In de Kinderwinkel kunnen leerlingen op een speelse manier leren omgaan met het kiezen en kopen van levensmiddelen.

Van 26 februari tot en met 29 maart staat de Kinderwinkel in de Islamitische basisschool in de Kemp en van 4 maart tot en met 10 mei in basisschool de Zonnewijzer in het Roermondse Veld.

Een manier om voedingseducatie vorm te geven is door kinderen zelf ervaring op te laten doen met winkelen en boodschappen doen in de Kinderwinkel. De Kinderwinkel kan gebruikt worden in alle groepen van het basis- en speciaal onderwijs. De winkel biedt allerlei aanknopingspunten voor het onderwijs rondom voeding en voedingsgewoonten. Bijvoorbeeld lessen over gezonde en ongezonde voedingsgewoonten, een project over overgewicht en de invloed is van reclame, familie en vriendjes op wat je eet. Maar ook culturele verschillen in eetgewoonten, de herkomst van allerlei producten, de manier waarop producten gemaakt worden, het samenstellen en klaarmaken van maaltijden, afrekenen en nog veel meer aspecten komen aan bod.

De groepsleerkracht gaat met zijn eigen groep aan de slag in de winkel. Er zijn lessuggesties voor de verschillende groepen. Zo kan in elke groep aandacht aan voedingseducatie geschonken worden op een manier die aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

De Kinderwinkel wordt mogelijk gemaakt door GO 4ward. Het Project GO 4ward is gebaseerd op een samenwerkingsdriehoek tussen Buurt, Onderwijs en Sport (BOS). De regeling is opgezet om sporten, bewegen en een gezondere leefstijl bij jeugdigen van 4-19 jaar op wijkniveau te stimuleren. De Kinderwinkel is één van de vele arrangementen van GO4ward en is tot stand gekomen door samen werking van de GGD, de Islamitische basisschool en basisschool de Zonnewijzer.
Provincie:
Tag(s):