dinsdag, 28. oktober 2008 - 16:21

1100 leerkrachten krijgen signaleringstraining

’s Hertogenbosch

Vanaf oktober 2008 tot juni 2011 worden alle leerkrachten van het Bossche basisonderwijs getraind in vroegsignalering. Het gaat om ruim 1100 leerkrachten op 45 basisscholen. Het is het eerste omvangrijke project van het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin in ’s Hertogenbosch.

De partners die samenwerken in de Stuurgroep Preventief Jeugdbeleid hebben samen een trainingspool gevormd, die de komende drie jaren 80 trainingen van vier bijeenkomsten gaat uitvoeren op de scholen. Elk trainersduo bestaat uit een onderwijstrainer en een hulpverleningstrainer.
De gemeente ’s-Hertogenbosch financiert het project samen met de provincie. Expertisecentrum Passage coördineert de training.

Doel van de training is om leerkrachten vaardiger te maken in het signaleren van opvallend gedrag en in communiceren met ouders en kinderen. Eerdere signalering en goede communicatie dragen bij aan preventie van zwaardere psychosociale problematiek. Op deze wijze wordt mogelijk voorkomen dat kinderen in de geïndiceerde jeugdzorg terecht komen.
Provincie:
Tag(s):