maandag, 20. oktober 2008 - 15:04

Drama, vreugde en hectiek in 'Het Stadsziekenhuis'

Almere

Het Flevoziekenhuis in Almere is het epicentrum van de nieuwe RTL 4-serie 'Het Stadsziekenhuis', die vanaf zondag 19 oktober wekelijks te zien is.

De reality-serie biedt tien weken lang impressies die bol staan van drama, vreugde en hectiek.

In het enige ziekenhuis van de snelst groeiende stad van Nederland staat alles in het teken van groei. In een complexe nieuwbouwoperatie wordt rondom het bestaande ziekenhuis een uitbreiding gebouwd. Het ziekenhuis blijft ondertussen gewoon in bedrijf.

'Het Stadsziekenhuis' neemt de kijker mee langs alle aspecten van een ziekenhuis, een bedrijf van uitersten. Het is een plek die patiënten, bezoekers en professionals bindt, van portier tot chirurg, van longarts tot radioloog, van intake tot ontslag.

In Almere, waar medewerkers 24 uur per dag, 365 dagen per jaar druk in de weer zijn, kijkt de camera mee in onder meer de operatiekamers, de gipskamer en bij poliklinieken, zoals de speciale 'buikpijnbrigade' voor kinderen.

Alle deuren gaan open en alles wat er zich in een ziekenhuis afspeelt, passeert de revue. De camera's zijn steeds daar waar het gebeurt, van de keuken en receptie tot de spoedeisende hulp en de polikliniek. Er wordt geschakeld tussen de verschillende afdelingen, mensen en verhalen.

In Nederland verandert de gezondheidszorg in sneltreinvaart. Hoe anticipeert deze zorginstelling op de maatschappelijke ontwikkelingen en de snelveranderende behoeften van de patiënt en wat doet bijvoorbeeld een gastvrouw in een ziekenhuis? Dat hierover ook in het Flevoziekenhuis is nagedacht, wordt duidelijk in 'Het Stadsziekenhuis'.

Website:www.hetstadsziekenhuis.nl
Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf zondag 19 oktober, tussen 11.45 en 12.15 uur.
l
Provincie:
Tag(s):