zondag, 27. juli 2008 - 12:44

Overvaller tankstation door omstanders gepakt

Almere

In de nacht van zaterdag op zondag werd een gewapende overvaller door omstanders aangehouden en aan de gealarmeerde politie overgedragen.
De met een mes bewapende berover had geprobeerd om even na middernacht het tankstation Autoradam aan de Strubbenweg te overvallen. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Hij werd door alerte voorbijgangers aan de politie overgedragen. De verdachte, een 18-jarige Almeerder, is ingesloten, in verzekering gesteld en zit vast. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Even na middernacht bedreigde een gemaskerde man het personeel van het tankstation met een mes en eiste geld. De overval mislukte op het moment dat er klanten aankwamen om te tanken en te betalen.

De overvaller sloeg op de vlucht maar werd achterna gezeten door enkele omstanders. Ondertussen was de gealarmeerde politie met meerdere eenheden onderweg. De overvaller werd na enkele honderden meters door zijn achtervolgers overmeesterd en aan de politie overgedragen.

De politie is bijzonder tevreden over het optreden van de omstanders en zal hen hiervoor later speciaal uitnodigen om hen te bedanken.
Provincie:
Tag(s):