woensdag, 25. juni 2008 - 19:23

Touringcar met schoolkinderen in brand

Raamsdonksveer

Een touringcarbus met schoolkinderen is woensdagmiddag 25 juni 2008 uitgebrand op het knooppunt Hooipolder (kruising autosnelwegen A-27 / A-59). Er vielen daarbij geen gewonden.

De bus was vanuit Kaatsheuvel met schoolkinderen onderweg naar Rotterdam. De groep was op schoolreisje geweest in De Efteling en weer onderweg naar huis. In de bus zaten 52 personen, voornamelijk kinderen in de leeftijd van 6 en 7 jaar. Het ging om leerlingen uit de groepen 2 en 3 van de RK basisschool Elisabeth uit Rotterdam.

Tussen Waspik en Raamsdonksveer werd rookontwikkeling ontdekt, komende vanuit het motorcompartiment van de bus. Circa 200 meter voor de verkeerslichten van knooppunt Hooipolder werden vervolgens alle kinderen uit de bus gehaald en op een veilige plek in de berm opgevangen door gewaarschuwde politieagenten. Er vielen geen gewonden. Wel was er sprake van de nodige schrik.

De bus brandde daarna helemaal uit. Dat zorgde voor een hevige rookontwikkeling. De rook was zo ernstig dat de politie de A-59 tijdelijk afsloot. Het ging om het weggedeelte tussen Waspik en Raamsdonksveer. Het verkeer komende vanuit de richting Waalwijk werd bij Waspik van de A-59 geleid. De rijbaan van Raamsdonksveer naar Waalwijk bleef open.

De kinderen zijn vervolgens in andere bussen naar school gebracht, waar opvang voor hen, hun begeleiders en hun ouders is verzorgd.
Provincie:
Tag(s):