donderdag, 25. september 2008 - 10:29

Verdachte van roofoverval op Daan van Es vrijgesproken door hof

Den Bosch

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft woensdag een 44-jarige man uit Waalre vrijgesproken van betrokkenheid bij de roofoverval met dodelijke afloop op discotheekeigenaar Daan van Es uit Nederweert. Van Es kwam om bij de overal in zijn Nederweertse woning op 27 februari 2006. Vorige week woensdag is de voorlopige hechtenis van de verdachte al opgeheven.

Het hof oordeelt dat er onvoldoende wettig bewijs is om verdachte als een van de daders van de roofoverval aan te wijzen. Als enig direct bewijs voert de advocaat-generaal aan dat de kogel in de buik van de verdachte afkomstig is van de revolver van het slachtoffer, afgevuurd tijdens de overval. Een deskundige oordeelde dat het 'waarschijnlijk' is dat de kogel in de buik van verdachte afkomstig is van de revolver van het slachtoffer. Dit is de derde categorie van waarschijnlijkheid op een schaal van vijf.

Het hof oordeelt dat deze mate van waarschijnlijkheid onvoldoende zekerheid biedt voor een veroordeling, tenzij sprake is van aanvullend bewijs. Dit aanvullend bewijs ontbreekt echter volgens het hof, zodat verdachte door het hof werd vrijgesproken.

De rechtbank Roermond veroordeelde de man uit Waalre in februari 2007 tot 16 jaar gevangenisstraf.
Provincie:
Tag(s):