vrijdag, 19. december 2008 - 11:32

Voorlopig geen ontslagen bij DAF

Bij vrachtwagenfabrikant DAF zullen voorlopig geen ontslagen vallen. DAF ziet af van het aangezegde ontslag voor 170 medewerkers en zet nu in op werktijdverkorting (WTV). CNV Metaal en elektro is zeer verheugd over deze stap net voor de Kerst.

De vakbond had DAF duidelijk gemaakt nooit akkoord te zullen gaan met de beoogde combinatie van WTV voor een deel van het personeel en ontslagen voor circa 170 administratieve medewerkers.

De afspraak die vakbondsbestuurder Jean-Marie Severijns nu met DAF heeft gemaakt komt neer op maximale benutting van de WTV-mogelijkheden. Alle personeel blijft tenminste 28 weken op de loonlijst staan van de truckbouwer. Daarmee worden de WW-rechten veilig gesteld voor alle medewerkers, mocht het daarna alsnog slecht blijven op de markt waardoor een reorganisatie alsnog nodig blijkt. DAF krijgt wel de ruimte van de bonden om een goed sociaal plan voor te bereiden, wat daar dan eventueel bij hoort. Dat sociaal plan moet begin februari gereed zijn.

"Maar dat is dan. Voor nu geldt dat mensen voorlopig onder een ontslagdreiging uit zijn. Met de Kerstdagen aanstaande vind ik dat een prettige gedachte", aldus Jean-Marie Severijns. "Op de handtekening van de CNV BedrijvenBond onder die WTV-aanvraag kan DAF onder deze voorwaarden voluit rekenen."
Categorie:
Tag(s):