dinsdag, 10. maart 2009 - 20:22

Beitske Visser wint eerste race van het NK karting

Beitske Visser kende afgelopen zondag een drukke dag op het circuit van Berghem. Naast haar races in de Rotax Max Junior gaf de 13-jarige jongedame een demonstratie in de Formule Ford in het kader van de Kart-2-Car Challenge.

De overstap van de Ford naar de kart bleek geen enkel probleem, zo werd tijdens de races wel duidelijk. Met een pole position, een overwinning en een tweede plaats greep ze de dagoverwinning en zette zij haar zegereeks voort. Al eerder dit seizoen won ze de wintercup en behaalde Beitske tijdens de eerste internationale meeting in Spanje een podiumplaats.

"Ik werd gevraagd een demo te geven in de Formule Ford voor de Kart-2-Car Challenge", vertelde Visser enthousiast. "Daar kunnen karters zich voor inschrijven en dan maken de beste rijders bij de Senioren, Olympische en in de DD2 kans op een test in de Formule Ford.

Ikzelf mag nog niet meedoen, ik ben nog te jong… Maar de demonstratie was wel heel leuk, zeker voor al dat publiek. Ik dacht dat de baan heel krap zou zijn, maar dat viel nog wel mee. Het rijden in een Formule Ford is echt heel leuk, ik raad iedereen aan zich vooral in te schrijven!"

Maar er was niet alleen spektakel in de Formule Ford. Ook moest de jongedame uit de Flevopolder in actie komen op de kart. Zij is één van de kanshebbers op het kampioenschap, en kende een perfecte start van het seizoen. "Het was nat tijdens de kwalificatie. Het hele veld stond op regenbanden, maar het droogde het snel op. Het werd steeds droger en in de laatste ronde zette ik mijn tijd en pakte pole. Dat was top, dan zit je niet in het gedrang bij start, erachter zijn altijd de klappers."

"Ik had een goede start in de eerste race en was gelijk weg. Alleen Bryan Eerden zat mij op de hielen, maar hij vloog eraf. Toen kwam Kay van Kemenade dichterbij maar ik kon zijn aanvallen afslaan. In de tweede race had ik weer een goede start, veel stuivertje wisselen met Kay. Uiteindelijk won hij en ik werd tweede. Hiermee had ik voldoende om de dagoverwinning te pakken, mede omdat ik de pole position had veroverd."

Beitske Visser is bezig aan een goede reeks met een tweede overwinning binnen de afgelopen maand. "Het gaat lekker zo, met een overwinning in de Chrono Wintercup en een mooi podium in Spanje tijdens de Rotax Wintercup. En nu weer deze zege. Ik heb het naar mijn zin bij het team van TKP en hoop nog meer podiums en zeges te behalen!"
Provincie:
Tag(s):