maandag, 16. februari 2009 - 16:37

Buitenlandse automobilisten maken brokken

Sevenum

Op de Middenpeelweg ter hoogte van Sevenum is zondagavond een Poolse automobilist aangehouden die een aanrijding had veroorzaakt. De man bleek niet over een rijbewijs te beschikken en reed niet in zijn eigen voertuig.

De 27-jarige Pool veroorzaakte een aanrijding met een 39-jarige automobiliste uit Panningen. Dat gebeurde toen ze allebei richting de A67 reden. Ze reden langs elkaar, terwijl de Poolse man vermoedelijk steeds verder naar rechts ging. Daarna ontstond een botsing. Toen de politie arriveerde verklaarde de Pool direct dat hij geen rijbewijs had en dat hij zonder toestemming in de auto had gereden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal op.

In de nacht van zaterdag op zondag is in Wellerlooi een 35-jarige Engelsman aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en doorrijding na aanrijding. Rond half een reed de man met zijn bestelbus op de Kruisstraat tegen een hek, waarna hij doorreed. De politie kon de verdachte achterhalen op de Bosserheide aan de hand van een kilometers lang oliespoor. De bestuurder lag in de auto te slapen waarna hij werd aangehouden en ingesloten ter ontnuchtering. De brandweer heeft de olie op diverse plekken van de weg verwijderd. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):