woensdag, 3. juni 2009 - 23:17

De Ceulaer schiet RKC naar de Eredivisie

(Elfvoetbal) Niet het op voorhand favoriete De Graafschap maar RKC Waalwijk zal volgend seizoen in de Eredivisie uitkomen. De ploeg stuurde de Doetinchemse opponent woensdagavond in de derde en beslissende play-offwedstrijd met 1-0 huiswaarts door een goal van Benjamin de Ceulaer.

De spits, die later in het duel nog gewisseld zou worden, wist na 27 minuten het net te vinden, nadat Joost Volmer zich kinderlijk in de rug liet verrassen. De Ceulaer ging er met de bal vandoor en omspeelde De Graafschap-doelman Erik Heijblok alvorens de bal in het lege doel te werken.

Hoewel De Graafschap in het restant van die eerste helft verder weinig problemen had om de boel achterin op orde te houden, kon het in aanvallend opzicht weinig laten zien in het Mandemakers Stadion. Oussam Assaidi, die van trainer Darije Kalezic de voorkeur kreeg boven Ben Sahar, was nagenoeg onzichtbaar.

In de tweede helft schakelde RKC een tandje bij, maar bleek de thuisploeg niet in staat het duel tijdig te beslissen. Een goal van De Ceulaer werd afgekeurd en Charlison Benschop zag zijn inzet in de 74e minuut over vliegen. De Graafschap, waar Ben Sahar de gelederen een kwartier voor tijd nog kwam versterken, was nog wel één keer gevaarlijk. Luuk de Jong kwam echter een teenlengte tekort om een lage voorzet vanaf de linkerkant binnen te glijden.

Een echt slotoffensief wisten de Superboeren daarna niet meer van de grond te krijgen. Omdat RKC niet over genoeg kracht beschikte om het duel voortijdig in het slot te gooien, bleef het nog wel spannend, maar écht aanspraak op de gelijkmaker, laat staan een overwinning, maakte De Graafschap woensdagavond eigenlijk geen moment.

Een wisseling van de wacht met RKC is het gevolg voor de ploeg uit Doetinchem, dat in het seizoen 2006/2007 voor het laatst actief was in de Eerste Divisie. In datzelfde seizoen degradeerde RKC uit de Eredivisie.
Categorie:
Tag(s):