zaterdag, 7. februari 2009 - 13:37

Verdachten aangehouden na gewelddadige beroving Lelystad

Lelystad

Een 20-jarige Lelystedeling is donderdagavond rond 22.45 uur op de Jol door twee mannen beroofd van zijn geld en daarbij gestoken met een mes.

Rond 22.45 uur kreeg de politie de melding dat op de Jol iemand bij een beroving was neergestoken. Agenten troffen het slachtoffer op straat aan. Hij bleek te zijn gestoken. Hij is direct opgenomen in een ziekenhuis, maar inmiddels alweer ontslagen.

Een getuige meldde dat de vermoedelijke daders een pand aan de Jol waren binnengegaan. Hierop hebben meerdere politie-eenheden het bewuste pand in observatie genomen. Een politieman zag dat een jongeman uit een raam aan de achterzijde van het pand klom.

Daarop zijn agenten op het dak van het naast gelegen perceel geklommen. Daar troffen zij de 18-jarige verdachte aan die direct werd aangehouden. In het pand werd de tweede verdachte, een 17-jarige jongeman, aangetroffen. Beide zijn afkomstig uit Lelystad. De politie heeft ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek verricht en bij de huiszoeking een mes aangetroffen welke in beslag is genomen.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De recherche van district Noord onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):