zaterdag, 24. december 2011 - 12:58 Update: 08-07-2014 0:55

Hooligan Wesley brengt kerst in de cel door

(Elfvoetbal) Wesley van W. uit Almere mag tijdens wedstrijden van Ajax niet meer in de buurt komen van de Amsterdam ArenA of het centrum van Amsterdam. De gedragsaanwijzing is op grond van de Voetbalwet gelegd.

Dit heeft het Openbaar Ministerie naar buiten gebracht. De 19-jarige hooligan, die afgelopen woensdag de bekerwedstrijd Ajax - AZ op negatieve wijze verstoorde door AZ-doelman Esteban Alvarado te trappen, is zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Laatstgenoemde heeft besloten om de 'supporter' twee weken lang in de cel te houden.

Van W. wordt donderdag voorgedragen tijdens een snelrechtzitting bij de politierechter. Hij wordt verdacht van ernstige mishandeling. Ajax en Esteban hebben reeds aangifte gedaan tegen de man.

Opmerkelijk is dat het incident in de Amsterdam ArenA voor commercieel succes heeft gezorgd bij AZ. De supporters van de winterkampioen kopen massaal 'Esteban-artikelen' in de fanshop van de club, meldt De Telegraaf. Vooral shawls, Esteban-shirts en handschoenen zijn erg in trek.
Categorie:
Tag(s):