vrijdag, 8. april 2011 - 13:33

Huldiging Jesmine Latrach, Europees kampioen Braziliaans Jiu-Jitsu

Almere

Jesmine Latrach werd vrijdagmorgen gefeliciteerd door wethouder René Peeters. De Almeerse vechster van het Team Kaishin/Team Agua uit Almere, is Europees kampioen Braziliaans Jiu-Jitsu geworden. Dat werd ze donderdag 27 januari tijdens het EK in Lissabon, Portugal.

Ze wist haar eerste drie partijen op submission (opgave van tegenstander) te winnen. De eerste partij met een choke (verwurging) en de tweede en de derde op armbar (armklem).
De finale won ze met 12-0.

Het EK Braziliaans Jiu-Jitsu wordt elk jaar gehouden in Lissabon. Er komen vechters vanuit de hele wereld naar Portugal om mee te doen met het toernooi. Er wordt dan gevochten op het hoogste niveau in de diverse klasses die er zijn binnen het Braziliaans Jiu-Jitsu.

De gemeente Almere is bijzonder trots op het succes van Jesmine. De gemeente zet Almeerse kampioenen graag in het zonnetje bij het behalen van hun successen. Deze successen zijn belangrijk voor de sport in onze stad, maar ook op ander gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven(op sportgebied). Aandacht voor (topsport)talent en koppeling topsport/bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeerse sportbeleid.
Provincie:
Tag(s):