woensdag, 17. augustus 2011 - 10:07 Update: 19-09-2018 22:31

Voortvluchtige verkrachter aangehouden op Curaçao

Zwolle

Het Team Executie Strafvonnissen (TES) heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de politie van Curacao op 16 augustus 2011 op Curacao een 30-jarige man opgespoord, die op 14 juni jl. niet terugkeerde van verlof naar de penitentiaire inrichting waar hij op dat moment het laatste deel van zijn straf uitzat.

De procedure om de man van Curaçao naar Nederland te krijgen is gestart.

De man was op 12 mei 2007 betrokken bij een gewelddadige overval in een woning in Eindhoven. Daarbij werd de mannelijke bewoner van het pand gekneveld en een vrouw verkracht.

De man werd door het gerechtshof in Den Bosch op 19 mei 2009 veroordeeld tot een onherroepelijke gevangenisstraf van 6 jaar met aftrek van het voorarrest.

Uitgaande van een voorwaardelijke (vervroegde) invrijheidsstelling zou de man op het moment dat hij niet terugkeerde van verlof nog veertien dagen gevangenisstraf moeten uitzitten.

Echter, de voorwaardelijke invrijheidsstelling kan worden uitgesteld of achterwege blijven. Het Openbaar Ministerie heeft op 12 juli bij de rechtbank Den Bosch gevorderd dat de voorwaardelijke invrijheidsstelling van de man wordt uitgesteld met 120 dagen. Deze vordering is op 5 augustus door de rechtbank in Den Bosch toegewezen. Dit betekent dat de man nog 134 dagen moet uitzitten.

Het Team Executie Strafvonnissen is een onderdeel van de Bovenregionale Recherche Noord en Oost Nederland en het Openbaar Ministerie Zwolle-Almelo. Het team is belast met de opsporing van veroordeelden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: