zondag, 14. december 2014 - 10:07 Update: 14-12-2014 11:33

Dennis Bergkamp krijgt in Oranje Eregalerij

Standbeeld Dennis Bergkamp in Oranje Eregalerij
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Dennis Bergkamp is door het Nederlands publiek en ex-internationals uit het Elftal van de Eeuw verkozen tot Oranje-international van de afgelopen 25 jaar. Hij bleef Frank de Boer, Ronald Koeman, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst ruim voor.

Bergkamp  is met deze uitverkiezing de dertiende ex-international die een bronzen beeld krijgt in de Oranje Eregalerij. De spelers van het Elftal van de Eeuw en trainer Rinus Michels staan al in de tuinen voor het KNVB Bondsbureau in Zeist.

Bondsvoorzitter van de KNVB Michael van Praag liet in een verklaring weten dat hij de voormalig speler van Ajax, Internazionale en Arsenal perfect in het rijtje vindt passen. "Bergkamp was een voetballer met een fabelachtige techniek, had altijd oog voor de steekpass en was de meester van de stiftbal. Het Nederlands publiek heeft veel genoten van zijn wedstrijden in Oranje. Hij past daardoor voortreffelijk bij de andere ex-internationals in de Oranje Eregalerij", aldus Van Praag. Dennis the Manace speelde 79 interlands. Hij maakte 37 doelpunten in Oranje. Bergkamp speelde op de EK's van 1992, 1996 en 2000 en de WK's van 1994 en 1998.

Categorie:
Provincie: