zondag, 30. juli 2017 - 18:35 Update: 30-07-2017 18:37

Plasje van hond loopt uit op zware mishandeling

Plasje van hond loopt uit op zware mishandeling
Foto: Archief EHF
Putte

Een 49-jarige man is zaterdagavond achter zijn woning aan de Bradfordstraat zwaar mishandeld door twee mannen. Deze zijn aangehouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Aanleiding voor deze heftige mishandeling is een hondje dat aan het eind van de middag tegen een band van de auto van het slachtoffer plast. Deze ziet het gebeuren en loopt kwaad naar buiten en spreekt de bazin van het hondje aan. Tijdens de woordenwisseling die daarop volgt zou de man de vrouw hebben beetgepakt. Nadat ook de echtgenoot van de vrouw zich met de situatie bemoeit, dreigt de ruzie uit de hand te lopen en wordt de politie erbij gehaald. Agenten weten de boel te sussen en alle partijen gaan weer huiswaarts.

Hulpeloze toestand

Kennelijk blijft het broeien bij de echtgenoot van de vrouw. Deze besluit om ’s avonds samen met zijn zoon verhaal te halen bij het slachtoffer. Omstreeks 20.30 uur treffen zij de man achter zijn woning en straffen hem flink af. Beiden stompen, slaan en schoppen het slachtoffer langere tijd. Daarbij wordt ook het aanwezige tuinmeubilair gebruikt om de slagkracht te vergroten. Nadat hun woede bekoeld is lopen beide mannen weg en laten het slachtoffer in hulpeloze toestand achter.

Onder invloed

Opnieuw wordt de politie gebeld. Als agenten aankomen, zien zij het slachtoffer bloedend op de grond liggen. Voor hem wordt een ambulance gebeld. Getuigen vertellen dat de daders naar hun eigen woning zijn teruggelopen. Vervolgens worden zij daar aangehouden. Beiden mannen (55 en 26) zijn voor verhoor overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda. Uit een ademanalyse blijkt dat zij flink gedronken hebben. Zij zitten nog vast.

Categorie:
Provincie: