dinsdag, 11. december 2018 - 14:59

Tientallen duizenden euro’s gevonden in Frans voertuig

Tientallen duizenden euro’s gevonden in Frans voertuig
Foto: archief
Roosendaal

Maandagavond rond 23.00 uur zijn twee mannen uit Metz (F) in de Leemstraat aangehouden nadat in hun auto een aanzienlijk geldbedrag is gevonden. Tegenover de agenten konden de verdachten geen aannemelijke verklaring geven over de herkomst.

Het voertuig trekt de aandacht van surveillerende agenten omdat deze veel te snel door de bebouwde kom rijdt. Op de Leemstraat wordt een stopteken gegeven voor een algemene controle. Na de controle van de papieren volgt de vraag wat de mannen op zo’n laat tijdstip in een verlaten industriegebied te zoeken hebben. Het antwoord roept nog meer vragen op; de mannen blijken onderweg te zijn naar de Randstad. Omdat het industriegebied geheel niet op deze route ligt, worden de mannen verzocht om uit de auto te stappen.

Diverse pakketten geld

De bijrijder blijkt een flinke som geld op zak te hebben. Ook in de auto worden diverse pakketten met contant geld gevonden. Als de mannen hiervoor geen aannemelijke verklaring kunnen geven volgt een aanhouding op verdenking van witwassen. Het gaat om tientallen duizenden euro’s. De verdachten (25 en 37 jaar) zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):