zaterdag, 3. oktober 2020 - 21:42

'Mondkapjes niet nodig bij kerkdienst met zeshonderd bezoekers'

collectezakjes kerk
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Staphorst

In de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst komen aanstaande zondag er drie keer zo’n zeshonderd mensen bij elkaar. Volgens De Stentor zegt men dat men het in Staphorst niet snel ziet gebeuren dat men verplicht een mondkapje zal dragen.

Het kabinet heeft deze week de maximale groepsgrote voor een bijeenkomst bijgesteld naar 30 personen. Dit met uitzondering van geloofsbijeenkomsten. De Scriba van de kerk zegt tegenover de krant dat men geen reden ziet om de dienst te verkleinen. De afzuiging in de kerk zou goed zijn en iedereen zit op geruime afstand.

Ook het dragen van een mondmasker tijdens het zingen, een wezenlijk onderdeel van een kerkdienst, zou niet praktisch zijn. Dat zou al snel mompelen worden.

De burgemeester van Staphorst ziet geen reden om in te grijpen. Hij laat weten vertrouwen te hebben in een goed verloop van de dienst.

Eerder kreeg de kerk ook al kritiek omdat men in maart zeshonderd mensen toe wilde laten bij een dienst. Na overleg is besloten dit niet te doen. Er werd opgeroepen de dienst vanuit huis te volgen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: