woensdag, 2. december 2015 - 10:14 Update: 02-12-2015 10:52

Danone bouwt babymelkfabriek in Cuijk

Nieuwbouw van ultramoderne babymelkfabriek Danone in Cuijk
Foto: Google Maps
Cuijk

Danone maakt vandaag bekend dat het concern 240 miljoen euro investeert in de bouw van een nieuwe state-of-the-art fabriek in het Brabantse Cuijk voor de Danone Nutricia Early Life Nutrition divisie.

Danone wil met deze investering profiteren van de sterk groeiende en wereldwijde vraag naar haar internationale standaard en gespecialiseerde babyvoedingen. De nieuwe fabriek begint eind 2017 met de productie van bekende merken als Nutrilon en Aptamil. 

Het bedrag van 240 miljoen euro is Danone's grootste investering ooit in zijn Europese productiecapaciteit. In de afgelopen drie jaar werd de totale productiecapaciteit van de bestaande Europese fabrieken reeds verdubbeld. Met de bouw van de nieuwe fabriek in Cuijk wordt ook hier een verdubbeling gerealiseerd. De fabriek zal voor meer dan tachtig landen produceren.

Danone kiest voor Cuijk als locatie om de specifieke kennis van het huidige personeel te kunnen vasthouden. Ook ligt Cuijk in de nabijheid van Nutricia Research, het internationale R&D centrum van Danone op het Utrecht Science Park dat onderzoek doet naar Early Life Nutrition en Advanced Medical Nutrition

Danone kiest tijdens de bouw voor de nieuwste technologieën om de duurzaamheidsambities van het bedrijf kracht bij te zetten. De nieuwe fabriek zal zeer energie-efficiënt opereren en voldoen aan de meest strikte normen op het gebied van CO2-uitstoot. De bestaande fabriek in Cuijk sluit zodra de nieuwe faciliteit volledig operationeel is. 

Categorie:
Provincie: