woensdag, 25. januari 2017 - 16:27 Update: 25-01-2017 16:53

Mies Bouwman, Claudia de Breij en Van Rijn tekenen Health Deal Het Dorp

Mies Bouwman, Claudia de Breij en Van Rijn tekenen Health Deal Het Dorp
Foto: RVD
Arnhem

Mies Bouwman, Claudia de Breij en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) hebben woensdag in Het Dorp in Arnhem afspraken ondertekend over de ontwikkeling en de inzet van nieuwe technologie voor mensen met een beperking. Dit heeft het ministerie van VWS woensdagmiddag bekendgemaakt.

Zorgomgeving

Het Dorp wordt een zorgomgeving waar gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technologie en waar mensen met een beperking kunnen leren hoe zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Claudia de Breij wordt hét gezicht van de vernieuwing van Het Dorp. Dat doet zij samen met zorgorganisatie Siza.

Betere keuze kan niet

Van Rijn: 'Mies Bouwman blijft voor altijd het icoon van Het Dorp. Het is heel mooi dat Claudia de Breij ambassadeur van Het Dorp wordt en zich gaat inzetten voor de enorme mogelijkheden van de nieuwste zorgtechnologie. Een betere keuze kun je niet maken.'

Health Deal langdurige zorg

Met de Health Deal langdurige zorg slaan publieke en private partijen de handen ineen, waardoor innovatieve én kostenbesparende zorginnovaties tot stand komen en breed toepasbaar kunnen worden. Dat doen de partijen samen met Academy Het Dorp, opgericht door Siza. 

Daarin werken cliënten, kennisinstellingen en bedrijven met elkaar samen, met als doel om innovatie in de langdurende zorg te stimuleren. Ook minister Henk Kamp (EZ) en staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW) doen mee aan de Health Deal afspraken.

E-healthweek

De introductie van Claudia de Breij door Mies Bouwman en de ondertekening van de Health Deal door staatssecretaris Martin van Rijn vinden plaats tijdens een evenement van Siza in het kader van de E-healthweek. 

Het evenement biedt cliënten en zorgprofessionals de mogelijkheid om kennis te maken met de mogelijkheden van nieuwe technologie in de zorg. De landelijke E-healthweek (21 – 27 januari) wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.

Categorie:
Provincie: