donderdag, 3. december 2015 - 12:27 Update: 03-12-2015 17:39

Wie wordt de nieuwe Homomoeder, Loretta Schrijver of Karin Bloemen?

Keuze nieuwe Homomoeder gaat tussen Loretta Schrijver en Karin Bloemen
Foto: Facebook Brard
Amsterdam

Op initiatief van Gay.nl kunnen mensen kiezen wie de nieuwe Homomoeder wordt. De strijd gaat nog tussen de laatste twee overgebleven kandidaten Karin Bloemen of Loretta Schrijver. Dit meldt Gay.nl donderdag.

De top 10

De afgelopen maand konden bezoekers van Gay.nl kiezen uit een lijst van 10 kandidaten. Het ging om Angela Groothuizen, Anita Meyer, Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij, Justine Pelmelay, Karin Bloemen, Loretta Schrijver, Marijke Helwegen, Ruth Jacott en Tineke Schouten. 

Uiteindelijk kregen Loretta Schrijver en Karin Bloemen de meeste stemmen. Tot en met dinsdag 8 december kan er nu op Gay.nl gestemd worden. De winnaar wordt woensdag 9 december tijdens Koffietijd 10.00 - 11.00 uur op RTL 4 bekendgemaakt.

Patty Brard

De huidige Homomoeder is Patty Brard. Ze ontving de titel vorig jaar tijdens een uitzending van Koffietijd en liet daarmee o.a. Ilse DeLange en Anita Meyer achter zich. ‘Ik zal me er keihard voor maken’, liet de Shownieuws-presentatrice weten.

Eretitel

‘De titel is in de eerste plaats een eretitel’, aldus Frederik van den Bosch, directeur van Gay.nl. ‘Daarnaast is de Homomoeder echter ook een ambassadeur voor de homogemeenschap. Er wordt gezocht naar een dame die niet aarzelt haar mond open te trekken als de rechten en veiligheid van Nederlandse homo’s in het geding dreigen te komen.’

Manfred Langer

De verkiezing werd ooit gestart door wijlen Manfred Langer (oprichter van beroemde Amsterdamse discotheek iT). Vele vrouwen hebben de titel inmiddels eervol gedragen. Onder andere de Zangeres Zonder Naam, Imca Marina, Nelly Frijda, Willeke Alberti, Patricia Paay, Linda de Mol en Daphne Bunskoek zijn ooit tot ‘homomoeder’ benoemd.

Categorie:
Provincie: