zaterdag, 19. december 2015 - 16:40 Update: 20-12-2015 11:04

Normaal bedankt publiek met laatste optreden in GelreDome

Ben Jolink opgelapt en klaar voor het laatste optreden met Normaal
Foto: Jelle van den Berg
Ben Jolink opgelapt en klaar voor het laatste optreden!
Foto: Robert Hoetink
Arnhem

Het zit erop voor de achterhoekse band Normaal. Zaterdagavond gaven de ''Normale'' meesters met leadzanger Ben Jolink hun laatste grote optreden in een tot de nok toe gevuld GelreDome.

Afgelopen week belandde Ben Jolink nog op de longafdeling van het Slingerland ziekenhuis in Doetinchem. Jolink kampt met een astmatische afwijking. Een dag later kwam hij het ziekenhuis opgelapt weer uit om zich voor te bereiden op zijn laatste optreden in Arnhem met zijn band.

Nee, het waren niet alleen fans van rond de vijftig uit de achterhoek die het laatste optreden van Normaal van dichtbij wilde meemaken. Onder de duizenden fans waren onder andere ook een groep vrienden uit de gemeente De Ronde Venen. 

Om vier uur stonden er al honderden fans te popelen om naar binnen te gaan. Onder de titel 'Ajuu, de mazzel' blikt de band terug op de afgelopen vier decennia. Normaal begon om 20.00 uur. Bennie Jolink en consorten speelde tot ongeveer 23.00 uur.

In mei vierde de band met 12.000 'anhangers' het 40-jarig jubileum in Lochem; de plek waar het ooit allemaal begon. Dat jubileumoptreden vormde het startschot voor de laatste tournee.

Categorie:
Provincie: