maandag, 28. december 2015 - 11:32 Update: 29-12-2015 14:48

Anouk gooit gewonnen TMF award in de verkoop

Anouk verpatst TMF awards
Amsterdam

Fans van Anouk kunnen deze week hun slag slaan bij online veilinghuis Catawiki. Daar wordt op dit moment namelijk een officiële aan Anouk uitgereikte TMF award geveild.

De award kreeg Anouk toen ze in 2005 door het publiek werd gekozen als beste internationale zangeres. De TMF Awards waren jaarlijkse publieksprijzen van muziekzender TMF voor muzikanten. Ze werden tussen 1996 en 2011 in totaal 15 maal uitgereikt. ''De meeste prijzen die artiesten tijdens hun carrière krijgen staan bij hun thuis of bij de platenmaatschappij. Het is dus best bijzonder dat er nu zo'n bekende prijs van Anouk wordt geveild. Zover bekend is het dan ook voor het eerst dat er een officiële TMF award wordt geveild'', aldus Denny Hoekstra, muziek memorabilia expert bij Catawiki. De TMF award van Anouk is het topstuk van een veiling met in totaal 75 gouden platen en awards van internationaal bekende artiesten. 

Anouk wilde liever geen TMF awards meer

Maar liefst 13 keer mocht Anouk tijdens haar carrière een TMF award in ontvangst nemen. ''In 2006 liet Anouk weten dat ze eigenlijk geen TMF award meer wilde ontvangen. Ze gaf aan dat ze het belangrijk vond dat aanstormend talent een kans zou krijgen. Ook 2000, 2001 en 2003 won ze namelijk ook al de prijs voor beste zangeres. Misschien omdat dit inmiddels haar vierde award was voor beste zangeres hechte ze minder waarde aan deze award'', aldus veilingmeester Hoekstra. De award wordt overigens niet direct door Anouk aangeboden, maar door een verzamelaar die de award al eerder wist te bemachtigen. 

Een ander opvallende object in de veiling is een officiële dubbel platina plaat voor voor het nummer 'Que Si Que No' van Jody Bernal . Deze zomerhit stond in 1999 maar liefst 7 weken op nummer 1 in de top40. De award in de veiling werd in 2000 uitgereikt aan de manager van Bernal toen er meer dan 150.000 singels van het nummer waren verkocht. ''Het nummer was tot in het begin van deze eeuw een enorme hit. Een dubbele platina plaat is dan ook voor maar heel weinig Nederlandse artiesten weggelegd'', aldus veilingmeester Hoekstra. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):