dinsdag, 19. januari 2016 - 12:27

Freek de Jonge geeft college in Rijksmuseum

Freek de Jonge geeft college in Rijksmuseum
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In het kader van zijn honorary fellowship aan de Universiteit van Amsterdam geeft Freek de Jonge tussen 9 februari en 8 april twintig colleges in het Auditorium van het Rijksmuseum.

De colleges bestaan uit persoonlijke herinneringen, historische gebeurtenissen en de neerslag daarvan in zijn liedjes en teksten. Voor deze openbare collegereeks getiteld Mijn Koude Oorlog heeft Freek de Jonge zijn ruim zeventigjarige leven in vijf tijdvakken verdeeld: 1944-1956    Van D-Day tot de Hongaarse Opstand, 1957-1968    Van Laika tot Phil Bloom1969-1980    Van Bram tot Breuk, 1980-1999    Van Komiek tot Tragiek, 2000- heden  Van Conference tot College

Over ieder tijdvak geeft Freek vier colleges, die rijkelijke voorzien zijn van passende beeld- en geluidsfragmenten. Na afloop van ieder college vindt er een gesprek plaats met een ter zake deskundige gast (Cisca Dresselhuys, Henk van Os, Geert Mak e.v.a.) en wordt het publiek in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Vanuit het Rijksmuseum ondersteunt conservator geschiedenis Harm Stevens de serie.

 

 

Categorie:
Provincie: