dinsdag, 3. mei 2016 - 11:32 Update: 03-05-2016 21:12

Toppers benaderd voor omkoping stemmen Songfestival

Toppers benaderd voor omkoping stemmen Eurovisie Songfestival
Foto: Archief FBF.nl
Hilversum

De Toppers zijn in 2009 in de aanloop van hun deelname aan het Eurovisie Songfestival benaderd door een 'Oost-Europese partij', om mee te werken aan het manipuleren van het stemmen via sms voor het Eurovisie Songfestival.

Dat bevestigt Benno de Leeuw, de manager van de Toppers, vanavond in Brandpunt.

De Leeuw heeft destijds een afspraak met een Oost-Europese man gemaakt bij een wegrestaurant in Hengelo. Deze man gaf uitlegt dat hij via sms-bombardementen het stemgedrag in verschillende landen kan beïnvloeden. Gevraagd wat dat manipuleren dan kost, antwoordt De Leeuw: ,,Je praat over een wereldwijd evenement: dan denk ik dat je over luttele miljoenen praat." 

De Toppers destijds bestonden uit Gordon Heukeroth, Rene Froger en Jeroen van der Boom. Volgens de Leeuw heeft hij het aanbod nooit met de toppers besproken. Maar Jeroen van der Boom en Gordon Heukeroth bestrijden dat. Jeroen van der Boom zegt in Brandpunt: “We hebben dat eigenlijk gelijk van tafel geveegd, we hebben daar niks mee gedaan, het is meer lacherig de revue gepasseerd, ik kan mij ook niet voorstellen dat dat werkt.” René Froger was niet bereikbaar voor commentaar.

Categorie:
Provincie: