maandag, 19. september 2016 - 19:35 Update: 19-09-2016 19:52

'Michael Schumacher kan niet op eigen benen staan'

Michael Schumacher kan niet op eigen benen staan
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
München

Het is lang stil geweest rondom de fysieke gesteldheid van Michael Schumacher. Maar vandaag maakt advocaat bekend dat de Formule 1-coureur niet meer kan lopen, zo meldden Duitse media.

Het is lang stil geweest rondom de fysieke gesteldheid van Michael Schumacher. Maar vandaag maakt advocaat bekend dat de Formule 1-coureur niet meer kan lopen, zo meldden Duitse media. In 2013 liep Schumacher ernstig hoofdletsel op tijdens een ski-ongeval in de Franse Alpen. In 2014 kwam hij uit zijn coma, maar was niet in staat voor zichzelf te zorgen.

Vorig jaar meldde het Duitse roddelblad Bunte dat de voormalig Formule 1-coureur in staat was om opnieuw zelfstandig te stappen. De oud-manager van Schumacher, Sabine Kehm, ontkende dat bericht.

Door de speculatieve berichtgeving is Bunte door de familie-Schumacher voor het gerecht gedaagd. Advocaat Felix Damm benadrukte tijdens de zaak dat "Michael Schumacher kan niet lopen." De raadsman van Schumacher eist een schadevergoeding van 100.000 euro van Bunte. In oktober wordt een uitspraak verwacht.

Categorie:
Provincie: