donderdag, 13. oktober 2016 - 9:13 Update: 13-10-2016 9:15

SBS gaat kwart personeel ontslaan

SBS gaat kwart personeel ontslaan
Foto: Archief FBF
Amsterdam

SBS is genoodzaakt door tegenvallende kijkcijfers om te gaan reorganiseren. Ingewijden zeggen tegenover het AD dat een kwart van het personeelsbestand geschrapt gaat worden.

SBS bestaat uit SBS Boradcasting, SBS Productions en Veronica Uitgeverij. Vorig jaar telde het bedrijf nog 500 werknemers, nu zijn dit er 440. Voor het eind van het jaar staan er nog tientallen banen op de nominatie om te verdwijnen. Ook in 2017 zal er een ontslagronde worden doorgevoerd.

Hoewel de kijkcijfers de laatste jaren iets omhoog gaan van de zenders SBS 6, Veronica, Net 5 en SBS 9, blijft men nog ver achter bij RTL en de NPO. Nadat de rechten van de Champions League waren binnengehaald, gingen de kijkcijfers iets omhoog. Voor de uitzendrechten is een slordige 20 miljoen euro betaald, maar in verhouding levert het voetbal te weinig op.

In een reactie laat SBS weten: ‘SBS is een gezond en toekomstbestendig bedrijf doordat we reageren op de ontwikkelingen om ons heen. Soms vragen die om een nieuwe werkwijze of efficiëntere processen, daar blijven wij naar kijken net als vele andere bedrijven doen. Dan kan het ook zijn dat we in de toekomst met iets minder of andere mensen verdergaan, maar dan gaat het bij lange na niet om de door deze anonieme 'insiders' genoemde aantallen.’

Categorie:
Provincie: