zondag, 12. februari 2017 - 16:36 Update: 12-02-2017 16:50

Opnieuw auto in brand gestoken volkszanger Frank van Etten

Opnieuw auto in brand gestoken volkszanger Frank van Etten
Foto: Still videoclip
Apeldoorn

Volkszanger Frank van Etten is opnieuw slachtoffer geworden van brandstichting. Vorige week gingen twee van zijn Mercedessen in vlammen op. Zondagmorgen stond één van zijn total Loss verklaarde auto’s opnieuw in brand die bij een autobedrijf in Apeldoorn stond.

Tegenover het AD zegt Van Etten: ‘Dit voelt niet goed. Ik hen met een stelletje gekken te maken.’ De zanger is dermate bang geworden dat hij beveiliging heeft ingehuurd om zijn gezin en zichzelf te beschermen. ‘Want je weet maar nooit of het bij die branden blijft.’

Hij heeft een vermoeden wie achter de brandstichtingen zit. Na de eerste brandstichting zei Van Etten al dat hij bedreigd en afgeperst wordt. Het zou gaan om een vader en zoon uit Apeldoorn.

‘Ik heb in het verleden contact gehad met twee mannen met wie ik een autobedrijfje zou gaan beginnen. Dat ging uiteindelijk niet door, omdat ik rond die tijd meer werk kreeg als zanger. Dat ik uit die zakendeal stapte hebben de heren me altijd kwalijk genomen. Ik vermoed dat de brandstichter(s) in die hoek moeten worden gezocht’, aldus Van Etten.

Het duo zou niet helemaal zuiver op de graad zijn. De 52-jarige man en zijn 25-jarige zoon zouden zich recentelijk voor de rechtbank moet verantwoorden voor afpersing, oplichting, deelname aan een criminele organisatie en illegale prostitutie. Volgens de volkszanger zouden vrouwen seks moeten hebben tegen hun zin. De 52-jarige man zit vast. De 25-jarige zoon is voortvluchtig.

Van Etten laat ten einde raad weten: ‘Ik hoop dat ze snel de dader(s) zullen vinden. Dan kan ik weer door met mijn leven. zonder angst en zonder vrees voor dit soort toestand.’

Categorie:
Provincie: