zondag, 19. augustus 2018 - 15:22 Update: 20-08-2018 8:28

Dave Roelvink in de boeien na roekeloos rijgedrag en slok op

Beschonken Dave Roelvink aangehouden na roekeloos rijgedrag
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Dave Roelvink is zaterdagavond door de politie in Amsterdam klemgereden op het Surinameplein omdat hij gevaarlijk aan het rijden was, zo meldt de stadszender AT5.

Het begon allemaal toen agenten de 24-jarige dj in zijn auto rond middernacht met hoge snelheid voorbij zag rijden over het Zuideinde in zijn woonplaats Landsmeer.

Het voertuig viel op vanwege een te hoge snelheid. Een motoragent besloot het voertuig te volgen voor controle. Op de A10 werd een snelheid gehaald van 180 kilometer per uur. De maximale snelheid is daar 100 kilometer per uur.

Midden in de Coentunnel stopte het voertuig plotseling op de vluchtstrook. De bestuurder riep vanuit het raam iets overstaanbaars naar de motoragent. Na even stil gestaan te hebben ging de auto weer rijden. Korte tijd later heeft de bestuurder de auto opnieuw op de vluchtstrook stil gezet. Dit keer stapte de man uit en reageerde agressief tegenover de motoragent. De bestuurder zei ergens met spoed naar toe te moeten. De man stapte daarna weer in en reed verder.

Op het Surinameplein in Amsterdam is de bestuurder, met behulp van Amsterdamse politiecollega's, aan de kant van de weg gezet. Op straat moest de man blazen en blies een 'F'. Op het bureau in Purmerend blies de verdachte 580 ug/l (ruim 2.5 keer teveel).

De Landsmeerder moest zijn rijbewijs inleveren en kan binnenkort diverse boetes thuis verwachten.

 

Categorie:
Provincie: