zondag, 3. januari 2016 - 9:33 Update: 03-01-2016 20:36

250 vrijwilligers zoeken vermiste Jesse van Wieren

Grote zoekactie naar vermiste Jesse van Wieren
Kloosterburen

De grote zoektocht naar de vermiste 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens heeft volgens de politie ook vandaag niets opgeleverd. Zo’n 250 vrijwilligers, politie en brandweer hebben de hele dag gezocht naar Jesse.

De massale zoekactie begon zondagmorgen vanuit de kantine van de voetbalclub in Kloosterburen. Naast het grote aantal vrijwilligers, zijn ook specialistische zoekteams ingezet. Met rescuedogs werd onder andere het water van het Hunsingokanaal afgezocht. Volgens politiewoordvoerder Ron Reinds is ook een speciaal dregteam (SOD) uit Urk ingezet.

De vrijwilligers hebben zondag het gebied van het Hunsingokanaal tussen Leens en Wehe den Hoorn afgezocht. Zij zijn ook huis aan huis bij bewoners  in het gebied geweest om te vragen of zij al in hun schuur hadden gekeken.

‘Rond half 4 is de zoektocht door de vrijwilligers gestopt’, aldus Reinds. ‘Brandweer, politie rescuedogs en het SOD hebben nog enige tijd door gezocht. Helaas heeft ook de zoektocht van vandaag geen resultaat gehad. De politie gaat uitzoeken welke vervolgstappen er genomen gaan worden.’

Jesse van Wieren verliet op Nieuwjaarsmorgen rond vier uur een café in Kloosterburen zonder jas. Hierna is niets meer van Jesse vernomen. De dag van zijn verdwijning heeft de politie geprobeerd de telefoon van Jesse te traceren en is er gezocht met een speurhond. De dag daarna is door een politiehelikopter over het gebied gevlogen waar Jesse mogelijk zou kunnen verblijven. Ook hebben zaterdag een grote groep vrijwilligers naar Jesse gezocht. 

Voor nog meer nieuws door Blik op Nieuws, download de gratis app in de Play Store of App Store. U kunt ons ook volgen op Facebook of Twitter

Categorie:
Provincie: