woensdag, 6. januari 2016 - 15:16 Update: 08-01-2016 11:37

Stoffelijk overschot Jesse van Wieren gevonden in achtertuin Kloosterburen

Lichaam gevonden bij woning in Kloosterburen, Twee verdachten aangehouden
Kloosterburen

Het stoffelijk overschot, dat in een tuin van een woning aan de Hoofstraat in Kloosterburen is gevonden, blijkt het lichaam van de 28-jarige vermiste Jesse van Wieren uit Leens te zijn. Dit maakte de politie bekend.

Dinsdag was de politie een onderzoek begonnen in de woning nadat er informatie was binnengekomen die er op zou kunnen duiden dat de vermiste 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens slachtoffer geworden is van een misdrijf. Er zou in de woning op de avond van de verdwijning van Jesse een ruzie zijn geweest in de woning. De woning is minutieus onderzocht op eventuele sporen. Er zijn volgens de politie sporen aangetroffen die duiden op een misdrijf. Vandaag is men in de achtertuin van de woning gaan zoeken en stuitte men op het stoffelijk overschot dat was begraven. Er zal sectie worden verricht door het Nederlands Forensisch​ Instituut (NFI) in Rijswijk om de doodsoorzaak van Jesse te achterhalen.

Twee verdachten aangehouden

De politie heeft twee verdachten aangehouden. Een 25-jarige man en een 27-jarige vrouw die beide uit Kloosterburen komen. Zij worden volgens de politie verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Jesse van Wieren. Mocht blijken dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen, zullen beiden ook hiervan worden verdacht. Beide verdachten zullen worden gehoord over hun betrokkenheid. De 25-jarige man is de bewoner van de woning aan de Hoofdstraat. De 27-jarige vrouw is de vriendin van de bewoner. 

Vermissing Jesse 

Jesse van Wieren werd Nieuwjaarsmorgen voor het laatst gezien in café Willibrord aan de Hoofdstraat in Kloosterburen. Hier is hij rond 04.00 uur vertrokken zonder jas. Hierna is niets meer van Jesse vernomen.

Zoektochten

De politie is nadat Jesse als vermist werd opgegeven een onderzoek gestart. Met speurhonden en een helikopter is de omgeving afgezocht. De dagen hierop volgend zijn meerdere zoektochten geweest waarbij ruim 250 vrijwilligers hebben meegewerkt. Ook zijn een aantal speciale zoekteams ingezet. Dit waren rescuedogs en een speciaal dregteam uit Urk. De brandweer heeft het water van het Hunsingokanaal tussen Leens en Wehe den Hoorn afgezocht met een sonarboot. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: